Istentiszteletek

Istentiszteletek rendje

Minden vasárnap 10 órakor a teplomunkba várjuk az Istentisztelet résztvevőit. A családosan érkezőkre külön figyelmet fordítunk, hisz a 10 órai istentisztelettel egyidőbengyülekezeti türmeinkben 3 korosztályi csoportban tartjuk gyermekistentiszteleteinket, így a szülők kellő képpen elmélyülhetnek az elhangzott igékben és imákban. Ünnepi alkalmaink rendjéről a honalapon mindig tájékoztatást adunk.

Mi, miért történik istentiszteleteinken?
Amikor a templomba lépünk, hangolódjunk rá arra, hogy az életünknek nagy és fontos eseménye következik. Nem megszokásból megyünk oda. Törekedjünk rá, hogy időben érkezzünk a gyülekezetbe. Istent tiszteljük meg a pontosságunkkal első renden. Az istentiszteleti idő szent idő. Életünk idejéből elkülönítjük azt Isten számára. A pontatlanság méltatlan hozzá, ráadásul másokat zavar.

Gyülekezetünkben szép szokás, nem csak istentiszteleti helyen gyakoroljuk, hanem a mindennapjainkban – utcán, üzletekben, hivatalokban – is, hogy egymást “Áldás, békesség” köszöntéssel üdvözöljük. Erre a válasz: “Istennek dicsőség!” Ápoljuk, és ne adjuk fel ezt a hagyományt.

Befogadó közösség vagyunk, de kérjük, megjelenésükkel is tiszteljék hagyományainkat. Fedetlen, vagy hiányosan fedett testtel (rövidnadrág, mezítlábas papucs, túlzottan rövid, térd fölött érő szoknya, trikó, hivalkodóan kivágott blúz stb.) ne jöjjünk a templomba. Ezt más felekezetek istentiszteleti helyén is figyelembe vétetik.

Gyermekkorunkban megtanultuk, hogy mielőtt helyet foglalnánk, összetett kézzel röviden megállunk és pár másodpercig fohászkodunk, hogy Isten adjon olyan üzenetet, ami útmutatást ad.

Ha olyan ismerős van közelünkben a templomban, akivel pár szót szeretnénk váltani, vegyük figyelembe, hogy lehetnek a közelünkben olyanok, akik szeretnének elcsöndesedni Isten előtt, s a beszéd zavarhatja őket. Legyünk figyelemmel rá.

Ha felfedezünk valakit, akit még sosem láttunk a gyülekezetben, szólítsuk meg. Bizonyára nekünk is jól esne, ha ismeretlen helyen észrevennének bennünket és szeretettel viseltetnének irántunk. Az apró gesztus azt kommunikálja az idegennek, hogy gyülekezetünk befogadó közösség.

Ügyeljünk rá, hogy mobil telefonunk ne maradjon hangos üzemmódban, mert megzavarhatja az istentiszteletet.

Istentiszteletek megtekintése és meghallgatása

Az online közvetített alkalmaink visszanézhetőek, illetve a többi istentisztelet igehirdetései meghallgathatóak a YouTube csatornánkon.

Korábbi istentiszteletek hanganyagai